Lees een strip en leer!

Een buitenlandse taal leren door het lezen van een strip. Het principe is simpel: je leest een strip in de buitenlandse taal en als je het niet begrijpt, dan vraag je een vertaling van een tekstballon op. Soms krijg je een opgave om je te stimuleren om de taal actief te verwerken en om het tekstbegrip te toetsen.Leer met strips is geen complete lesmethode maar richt zich vooral op het lezen in een vreemde taal.

De voordelen van Leer met strips

Leer met strips is een nieuwe leermethode die de leerling wil helpen om zelfstandig boeken in een vreemde taal te leren lezen. Het is vaak een grote stap om vanuit het standaardlesmateriaal opeens een boek in een vreemde taal te gaan lezen. Met Leer met strips is deze stap makkelijker te zetten door de context van de plaatjes van de strip, de vertalingen die altijd opvraagbaar zijn en door de opgaven voor een beter tekstbegrip. Daarnaast werkt het lezen van een strip natuurlijk motiverend!

Gratis

Het gebruik van Leer met strips is geheel gratis. Het is de bedoeling om in de toekomst ook betaalde strips toe te voegen en strips in ander talen dan alleen in het Engels.